Om oss

logga

Vi vill sprida kunskap och inspiration om alla de vackra, nyttiga och ätliga perenna växter som finns. I en tid där nya resurssnåla, hållbara odlingsmetoder för livsmedel eftersöks kanske en del av lösningen ligger alla de fördelar som fleråriga växter besitter. Det är både välkända växter som redan odlas i trädgårdarna runt om i Sverige, men vars ätlighet och användning kanske glömts bort, samt nya spännande och nyttiga sorter från hela jorden.

Vi är ett löst sammansatt nätverk av odlare och engagerade personer med olika bakgrund inom området ätliga perenner som startat Årets ätliga perenn. Förhoppningen är att det kommer att hjälpa till för att öka intresse, användning och utveckling av dessa växter i odling. Både för hemmaodlaren och i större sammanhang. I förlängningen vill vi också vara en del i att förmedla växter till intresserade, kanske genom bytesträffar och plantskolor. Om ni är intresserade så hör gärna av er via formuläret nedan.

Vi som förnärvarande ingår i nätverket är:
Bo Blomquist – Göteborg
Helena von Bothmer  – Trädgårdsmästare med inriktning på permakultur, driver Kosters Trädgårdar. Älskar jorden och allt det ätliga!
Martin Gustafsson – Trädgårdsmästare med starkt intresse för ätbara perenna växter och skogsträdgårdar. Engagerad inom permakulturrörelsen. Stjärnsund.
Robert Kalmár – Norra Bohuslän.
Anders Kjellsson – driver FRODAS plantskolan vid Hornborgasjön, författare till boken Skörda nya smaker och en av Allt om Trädgårds experter som svarar på läsarnas frågor. Anders går i gång på allt som är ätbart och utforskar gärna smaker i och utanför trädgården. Hemsida: frodas.org
Marcus Nordgren – hobbyodlare med specialintresse för ätliga skogsträdgårdar och nya smaker till köket. Norra Bohuslän.
Britta Nylinder – Skåne.
David Marnelius Ekelund – Trädgårdsmästare som älskar att odla och vill inspirera fler att producera sin egen mat, bl.a. med mer ätliga perenner. Tycker att det borde anläggas fler skogsträdgårdar i privatträdgårdar, kommuner och bostadsbolag. Driver Ekelunds Trädgårdar i Dalsland. www.ekelundstradgardar.se
Joppe Svensson – Trädgårdsmästare som gillar att odla allt som kan ätas. Brinner lite extra för skogsträdgårdar.
Marie Porali– Trädgårdsmästare som vill skapa ätliga landskap. Norra Bohuslän.
Philipp Weiss – Började 2011 etablera en skogsträdgård utanför Stjärnsund i Södra Dalarna. Gillar att prova nyttoväxter som klarar sig i odlingszon 4/5. Skriver om sina erfarenheter på http://skogsträdgården.stjärnsund.nu och är aktiv inom permakulturrörelsen, se http://stjärnsund.nu.
Esbjörn WandtInitiativtagare och aktiv i Skogsträdgården på Holma, och mycket intresserad av allt som har med ätliga och mångfunktionella odlingar att göra. Hemsida: http://skogstradgardensvanner.se/

 

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

captcha

Fyll i ovanstående tecken